<-PAGINAHTML-ONLINELDEN->
zelfmoord

foto-kerstkaarten
Internet / Kopen via internet

zelfmoord


Menu van deze startpagina Meer informatie Gratis je eigen startpagina Bekijk alle pagina's Admin login Toevoegen aan je favorieten
Weblog - Kerstkaarten weblog

Eigen startpagina Topics
- Tips voor je foto kerstkaarten
- Foto kerstkaarten populair
- De eerste amerikaanse kerstkaart
- Waarom versturen we kerstkaarten... nog meer historie
- Meer historie over kerstkaarten maken
- Van houtsnijwerk naar kerstkaarten
- Kerstkaarten maken en versturen, van uithakken tot online maken

 Links
- Eigen weblog?
- Eigen startpagina?

  Foto-kerstkaarten LinkEx
- Jouw link hier?

  Betaalde LinkEx
- 50 plus dating
- Dierenverzekering
- Lekker uit eten
- Daten
- Jouw link hier?

 Andere kaarten sites
Overzicht van sites waar je kaarten kunt maken, van kerstkaarten tot wenskaarten
- Kerstkaarten met foto
- Kerstkaarten goedbegin
- Kerstkaarten weblog
- Kerstkaart en kerstkaarten
- Kaart sturen
- Kerstkaarten zakelijk
- Kerstkaart weblog

 Kerstkaarten goedbegins
kerstkaarten
foto kerstkaarten


 Tips voor je foto kerstkaarten
Je eigen foto kerstkaarten maken is steeds leuker. Bij verschillende sites kun je de mooiste kerstkaarten zelf ontwerpen. Binnenkort vind je hier een mooi overzicht van tips voor je kerstkaartjes

Geplaatst door: Striktly op 17-10-2008 22:27

 Foto kerstkaarten populair
Steeds meer Nederlanders maken foto kerstkaarten. De voorgedrukte kerstkaart met standaard kreet word steeds meer vervangen door een leuke eigen kerstkaart.

Geplaatst door: Striktly op 07-08-2008 09:20

 De eerste amerikaanse kerstkaart
Ondertussen in... AMERIKA
Halverwege de negentiende eeuw importeerde Amerika een aantal Engelse kerstkaarten, maar in 1875 ontdekten ze hun eigen 'vader van de kerstkaart'. Hij was een Duitse immigrant, Louis Prang geheten, en een uitstekend lithograaf. Coles eerste kaart bevat een vrolijke familie die duidelijk op het punt staat grote hoeveelheden alcohol te gaan nuttigen. Ze hebben hun volle glazen geheven in een heildronk en de geschreven boodschap op de kaart luidt: 'Een vrolijk Kerstfeest en een gelukkig Nieuwjaar'. Die woorden zijn nu nog altijd hetzelfde en het is geen toeval dat het woord 'vrolijk' geleidelijk aan 'beschonken' is gaan betekenen.
Er werd niet alleen aandacht besteed aan lekker eten en drinken met Kerstmis, met dikke Kerstmannen, grote kerstpuddingen en lekkere flessen wijn, de personen op de kaarten genoten ook van veel andere plezierige aspecten van de feestdagen, zoals spelletjes doen, dansen, schaatsen, sneeuwpoppen maken en cadeautjes uit de kerstboom halen.


Geplaatst door: Striktly op 03-12-2007 15:39

 Waarom versturen we kerstkaarten... nog meer historie
"Waarom versturen we kerstkaarten? Omdat Sir Henry Cole er elk jaar met Kerstmis zo tegenop zag al zijn familieleden, vrienden en kennissen handgeschreven brieven te sturen.
Omstreeks 1840 vroeg Cole een lid van de Royal Academy, John Horsley, een kerstkaart voor hem te ontwerpen. Horsley leverde die kerstkaart af in november 1843 en Cole liet met behulp van lithografie duizend kerstkaarten drukken op stevig karton en daarna met de hand inkleuren. De kerstkaarten kostten 1 shilling per stuk, maar de wereld was nog niet klaar voor dergelijke kerstgroeten. Sommige zeer gelovige lieden vonden het van slechte smaak getuigen.

In het jaar 1840 werden de kosten van het versturen van brieven in Engeland teruggebracht tot een penny. De komst van de penny-post maakte het versturen van grote aantallen kerstkaarten financieel aantrekkelijk. En wie was er in 1838 secretaris van de commissie ter promotie van postale hervorming geworden? Niemand minder dan de 'vader van de kerstkaart' zelf... Henry Cole.
In de jaren zestig van die eeuw werd een goedkopere manier ontdekt om kleuren te drukken, waardoor het mogelijk werd kerstkaarten veel goedkoper aan te bieden. Toen kwam er in 1870 een speciaal posttarief voor kaarten: zegels van een halve penny. Nu werd men echt overspoeld met kerstkaarten, waarvan er veel heel gedetailleerd waren ontworpen. Ze werden zo populair en schonken zoveel plezier dat er onvermijdelijk protesten tegen kwamen. Een boze brief aan The Times in 1877 noemde de kerstkaarten ronduit 'een sociaal kwaad'. Ze waren echter niet meer te stoppen en vandaag de dag worden er elk jaar in december miljarden kerstkaarten verstuurd.


Geplaatst door: Striktly op 03-12-2007 15:38

 Meer historie over kerstkaarten maken
Er valt zoveel te vertellen over kerstkaarten, hoe u ze kunt maken en wat de historie van de kerstkaarten is. Een goed overzicht is te vinden in Wikipedia, zie http://nl.wikipedia.org/wiki/Kerstkaart

Geplaatst door: Striktly op 03-12-2007 15:38

 Van houtsnijwerk naar kerstkaarten
Jaarlijks worden er in ons land rond de 50 miljoen kerstkaarten verstuurd. Maar heeft u wel eens afgevraagd hoe deze eeuwenoude traditie is ontstaan?
Het uitbrengen van een kerstgroet is ouder dan gedacht. In de Middeleeuwen werden op het Europese vasteland houtsnijwerken met religieuze kersttaferelen aangeboden aan geliefden.
Het massaal verzenden van kerstkaarten stamt eigenlijk uit de 19e eeuw. De Engelse tekenaar John Callcott Horsley maakte in 1843 de eerste kerstkaart met de nu nog altijd pakkende tekst "A Merry Christmas and a Happy New Year to You.” Deze eerste kaart toonde een kerstviering van een gezin.
In de Verenigde Staten begon de drukker Louis Prang omstreeks 1875 met het massaal produceren van kerstkaarten. Deze kaarten waren zeer in trek bij het Amerikaanse publiek en het verzenden van kerstkaarten werd een feit.


Geplaatst door: Striktly op 03-12-2007 15:38

 Kerstkaarten maken en versturen, van uithakken tot online maken
Hallo allemaal,

Eindelijk dan mijn eerste blog!. Mijn naam is Manon en hier wil ik vooral veel vertellen over kerst en kerstkaarten. Er zijn veel mooie verhalen over kerst en interessante websites die iets met kerstkaarten te maken hebben, en daar laat ik jullie graag van meegenieten!


Geplaatst door: Striktly op 03-12-2007 15:37


Eigen startpagina